tiistai 5. marraskuuta 2013

Naisten kohoneuleinen jakku KyJy#17


Näiden KyJy-töiden tekemisessä on nyt pakko aloittaa jonkinlainen loppukiri, listalta puuttuu vielä seitsemän valmiiksi saatua työtä. Tässä on nyt postaus yhdestä suuritöisimmästä. Työlään tästä teki, ei malli eikä koko, vaan tuo tummansininen väri, joka vaati valoisan paikan neuloa. Ja valoahan ei tähän vuoden aikaan ole juurikaan tarjolla.  No, kiva pieni arkivillatakkihan  tästä kuitenkin tuli. Lanka on Novitan Kaikua, mukava lanka neuloa vaan saas nähdä säilyykö käytössä hyvännäköisenä. En ole enää nähnyt tuota Kaikua kaupoissa, että lieneekö poistunut tuotannosta. Panin tuohon alas vielä kuvan tuosta alkuperäisestä ohjeesta, joka on Novitan kevätlehdestä 2013.

maanantai 4. marraskuuta 2013

Juustokehäpatalappuja KyJy #8

Tämä kaunis patalappumalli on nimeltänsä "Juustokehä" ja  ohje löytyy Patalappuja á la carte -kirjasta. Ohje toimii varmasti  hyvin myös hillityimmissäkin vareissä, minun kopasta sattui nyt löytymään näitä värejä. Lanka on Seiska Veljestä ja Jannea.


perjantai 1. marraskuuta 2013

Valepalmikoita ja kädenlämmittimiä KyJy #9, KyJy#13 ja KyJy#20

Noihin valepalmikoihin tutustuin ensi kertaa Pappilan elämää -blogissa. Kivan näköistä pintaa tulee helposti ilman vaivalloista silmukoitten siirtelyä apupuikoille.  Lapaset neuloin itse kasvivärjäämästäni (laimeasti) Virtain Villan langasta. Valepalmikkoiset kämmekkäät samoin kuin almpien kuvien lapaskynsikkäät neuloin Novitan Nostalgiasta. Tuo vihreä-ruskea sävy on poistunut Novitan valikoimista. Harmin paikka, sillä sävy sopisi hyvin erähenkisiin, maaston värejä myötäileviin neuleisiin.